Zorgverzekering

Hoeveel uren kraamzorg

Vanuit je basis zorgverzekering krijg je 49 kraamzorguren bij borstvoeding en 45 uren bij kunstvoeding,verdeeld over 8 dagen. De uren zijn bepaald aan de hand van het Landelijke Indicatie Protocol (L.I.P.). Afhankelijk van je persoonlijke situatie op dat moment, kan het aantal uren in overleg met de verloskundige bijgesteld worden of kan de zorg met 2 extra dagen worden verlengd.

Basisverzekering en eigen bijdrage

De zorg die Het Kraamhuis levert valt binnen de vergoeding van je basispakket.
Je betaalt wel, net als bij reguliere kraamzorg, een wettelijke eigen bijdrage van € 4,80 per uur (2023).

Aanvullende verzekering

Ben je aanvullend verzekerd, dan is de kans groot dat jouw verzekeraar de eigen bijdrage vergoed. Afhankelijk van je aanvullende verzekering krijg je misschien ook andere producten of diensten vergoed. Zoals een consult van een lactatiekundige of de aanschaf van een borstkolf. Je kunt dit vinden in je polisvoorwaarden, of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Contracten met zorgverzekeraars

Via Kraammarkt heeft Het Kraamhuis contracten met alle zorgverzekeraars.

Uren kraamzorg bijkopen

Heb je behoefte aan meer kraamzorguren dan je verzekering vergoed? Dan is er de mogelijkheid deze bij te kopen. Dit kan alleen als de planning dat toelaat, het mag niet ten koste gaan van basiszorg in andere gezinnen. Wil je meer informatie hierover neem dan contact op.