Mijn werkwijze

Als ervaren moeder weet ik hoe belangrijk het is om een ontspannen kraamtijd te hebben en dat het bijdraagt aan een goede en gezonde start van moeder, kind en gezin. De manier waarop kraamzorg wordt verleend maakt een groot verschil.

Ik bied meer dan alleen kraamzorg. Liefdevolle aandacht, je veilig voelen en persoonlijk afgestemde ondersteuning zijn voor mij essentiële onderdelen in mijn werk als kraamverzorgende en coach. Deskundig begeleid ik jullie door de kraamweek. Het is belangrijk om rust en balans te creëren. Er wordt veel aandacht besteed aan het leren begrijpen, voeden en verzorgen van jullie kindje. En ook aan een goed herstel van de kersverse moeder. Hierbij geef ik duidelijkheid bij alle vragen, en wil ik jullie het vertrouwen geven dat je het in je hebt: dat je zelf je kindje kan verzorgen en begrijpen. Helpen te durven vertrouwen op je innerlijk kompas, zodat je na je kraamtijd vol vertrouwen en heel wat kennis rijker zelfstandig verder kunt.

Heel belangrijk zijn ook eventuele oudere kinderen in het gezin, het aanvoelen wat zij nodig hebben en ze erbij betrekken zodat ook zij kunnen wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Er is persoonlijke aandacht voor alle gezinsleden. Omdat ik als zelfstandige, als zzp’er, werk kan ik jullie de aandacht geven die jullie verdienen. Nét dat stukje extra. Eén kraamverzorgende tijdens de kraamweek en volledige zorg, ook in drukke perioden als vakanties en feestdagen.

Naast dit alles mag het ook een gezellige tijd zijn! Natuurlijk staat de kwaliteit van de zorg voorop, verwennen hoort er net zo goed bij. Met veel plezier maak ik een lekkere lunch of mooie fruitcreatie.

Lees hier ervaringen van andere gezinnen.

Borstvoeding

Borstvoeding geven kan heel fijn zijn, voor moeder en kind, en soms een hele uitdaging. Beiden moeten het leren. Goede begeleiding maakt absoluut het verschil voor moeder en kind! Door mijn inmiddels jarenlange ervaring weet ik dat er geen moeder of kind gelijk is, en dat daarom het proces van op gang brengen heel verschillend kan zijn. Een pasklare gebruiksaanwijzing is er dan ook niet. Daarom stem ik de begeleiding af op wat bij jou en je kindje past.

Uiteraard respecteer ik je keuzevrijheid, kies je voor kunstvoeding dan is een goede begeleiding ook belangrijk.

Dunstan Babytaal

Eén van mijn expertises is het interpreteren van de babytaal. Met vijf verschillende huiltjes geeft je kindje zijn of haar behoeften aan. Elk geluid heeft een betekenis, maar welke?

Als gecertificeerd Dunstan Babytaal kraamverzorgende en gecertificeerd Dunstan Babytaal trainer zet ik mijn kennis in om deze reflexgeluiden bij je eigen kindje te leren herkennen. Het helpt je om jullie kindje beter te begrijpen en te reageren op de behoeften van je kindje.

Babymassage

Het is heel erg waardevol om in de kraamperiode al te starten met babymassage. Het is een geweldig mooie kans om de liefdesrelatie te versterken. Het stimuleert en intensiveert de hechting. Op verzoek kan ik jullie technieken leren die speciaal zijn bedoeld voor baby’s vanaf de geboorte tot en met ongeveer zes weken.

Borstkolf en babyweegschaal

Een babyweegschaal en borstkolf hoef je niet zelf aan te schaffen, ik beschik namelijk over beide. Je mag deze tijdens de kraamtijd kosteloos gebruiken. De krachtige borstkolf is een elektrische, dubbelzijdige kolf en eenvoudig in gebruik. Het dubbelzijdige setje wat erbij hoort moet gekocht worden in verband met hygiëne. Het setje is het enige van de borstkolf die in contact komt met melk en de huid, door voor elke vrouw een nieuwe te nemen blijft alles hygiënisch schoon.

Het Kraamhuis

Waarom heb ik gekozen voor deze naam?

Een huis biedt bescherming, geborgenheid, stabiliteit en gezelligheid. Met plezier bied ik kraamzorg vanuit het hart, dat staat als een huis. Liefdevolle aandacht, je veilig voelen en persoonlijk afgestemde ondersteuning zijn voor mij essentiële onderdelen in mijn werk.

Ik sta ingeschreven bij het KCKZ, het kwaliteitsregister voor kraamverzorgenden, en volg ieder jaar de vereiste scholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de kraamzorg. Daarnaast volg ik met regelmaat en met plezier (ja echt), extra scholingen en trainingen, geheel uit eigen interesse.