Over mij

Mijn naam is Marjanne van der Meer, ik ben het gezicht achter Het Kraamhuis. Ik woon in Hoogeveen, ben getrouwd en samen hebben we drie kinderen. Sinds 1986 ben ik gecertificeerd kraamverzorgende. Naast mijn werk houd ik van het buitenleven en vertoef ik graag in de natuur. Ook steek ik graag vrije tijd in creatief bezig zijn, fotograferen, bakken, tuinieren en gitaar spelen.

Vanaf 1986 ben ik jaren fulltime werkzaam geweest in de kraamzorg. Een prachtige tijd. Toen de kinderen klein waren ben ik er even tussenuit geweest, later ben ik parttime verder gegaan. Maar ik vind veel leuk, het leven is te kort om altijd hetzelfde te doen. In 2005 volgde ik de opleiding tot binnenhuisarchitect, gaf interieuradvies aan bedrijven en particulieren en heb van 2009 tot 2015 een woonwinkel gerund. Je zou zeggen dat de wereld van ‘interieurontwerp’ en kraamzorg ver uit elkaar ligt en dat is in zekere zin ook zo, maar het heeft ook verrassend veel overeenkomsten. In beide beroepen luister en kijk je goed en stem je af op wensen van mensen. Zowel voor een interieur als in de kraamzorg, is een passend advies van belang. Daarbij komt het van pas dat ik creatief kan denken. Het doorbreken van denkpatronen, anders kijken en oplossingen vinden is echt mijn ding.

Na het mooie winkel avontuur ben ik in 2014 terug gegaan in de kraamzorg. Ik miste het! Nadat ik gewerkt heb bij verschillende kraambureaus, ben ik in januari 2020 als zelfstandige, als zzp’er, verder gegaan. Een nieuwe uitdaging die veel vrijheid geeft. De vrijheid en mogelijkheid om elk gezin de zorg te geven die bij ze past, dat geeft mij de meeste voldoening. Het is een prachtig vak!

Kijk hier voor mijn persoonlijke werkwijze.